👉 9 Must-Have & Gratis Digital Marketing Tools

Kreative Tools Til At Sætte Fut Under Din Digitale Markedsføring 💫

Læsetid: 7 min

At lave professionel grafik eller -billeder til din digitale markedsføring, vil aldrig mere give dig hovedpine efter du har læst denne blog. Så glem alt om at du behøver at være uddannet grafisk designer, for at du kan lave pæn grafik, billeder, videoer og GIFs for alt du behøver er:

  • A, et par værktøjer som gør arbejdet for dig
  • og B, os 😎 eftersom vi ved lige præcis hvilke værktøjer der vil sætte fut under din digitale markedsføring. 


For at spare dig fra at gå all-in Sherlock Holmes efter at finde de rigtige tools, har vi lavet en liste af must-have tools til dig. Den bedste del: DE ER ALLE GRATIS! 💪 Så, lad os komme i gang. Her er dine nye yndlings GRATIS digital marketing tools til grafisk design og creatives.

1. Canva

 

Når vi snakker digital marketing, går skarpe tekster og visuelt content hånd i hånd. Heldigt for dig, behøver du ikke at være grafisk designer for at kunne lave killer creatives til dine smukke tekster. Alt du behøver er Canva. Canva er supernemt at bruge og virker meget intuitivt, hvor selv en total nybegynder vil kunne være med. Det rummer på en hel række fantastiske egenskaber, fra forskellige skabeloner, designs og mock-ups til animerede elementer samt lydeffekter. Programmet fåes endda som mobilversion også! 🙆

 

Canva er vores all time favourite, fordi det gang på gang kan jazze selv et kedeligt budskab op 💪💥Prøv det nu og gå aldrig tilbage! 

Gratis Digital Marketing Tool

2. Pics Art


Prøver du på at booste dine billeders kvalitet til som hvis du stod foran Grand Canyon? Stop, stop, stoop. Du behøver ikke bruger timer bag forskellige billede-redigerings tool. PicsArt er et all-in-one online tool med endeløse muligheder, som assisterer dig til at lave lækre professionelle visuals.  PicsArt tilbyder mange, udover de sædvanlige basic, egenskaber og effekter, blandt andet flere trendy designs som transformerer dine billeder til noget helt unikt og magisk. At lave content til SoMe eller web har aldrig været nemmere og sjovere før! Det tør vi vædde en 5ér på 😉 Også tilgængelig som mobil app. 

3. Pexels


Savner du pæne miljøbilleder og ved du ikke helt, hvordan de skal tages? No worries! Pexels er en platform, som samler billeder med unikke tags og temaer fra professionelle fotografer til gratis brug. Du bestemmer selv om du vil kreditere fotografen eller blot bruge dem som smukke baggrundsbilleder på din hjemmeside eller på dine SoMe posts uden henvisning. 

Gratis Digital Marketing Tools

4. RemoveBG


Okay, den her er en gamechanger for mange. Undgå at brug timevis i Photoshop og andre fritlægning programmer og hop i stedet hen i RemoveBG! Du skal bare uploade dit billede samt hvilke baggrund du vil fjerne og vente et par sekunder. Voilà fritlagt billede! 🤩🥳Brug det til dine sjove SoMe post eller til din webshop, hvor et fritlagt billede er key for at kunne alle lækker omni-channel marketing. 

Gratis Digital Marketing Tools

5. Unscreen


Når du først mestrer fritlægning fra et billede, er next level helt sikkert at gøre det fra en video! Svaret er Unscreen! Præcis samme proces venter forude: Upload blot din video, vælg baggrunden der skal fjernes… vent… og ‘ta-da’’!🥳

 

👀Pro tip:

🤫Psst..Du kan bruge dette tool til at lave fede GIFs, ligesom den her vist nedenunder 👇 Hvis du gerne vil lære mere om hvordan du laver dine egne GIF Stickers til Instagram, så læs vores udførlige guide her.

6. Landscape af Sprout Social


Har du brug for at lave forskellige versioner, af samme content, så det passer til forskellige platforme? Så læs mere her 🤓 Sprout Social har udviklet Landscape, et social media billede resizing tool, som gør det hurtigere end nogensinde før at lave forskellige, perfect-sized billeder til lige præcis de sociale media platforme du bruger!Alt du skal gøre, er at uploade dit originale billede, vælge platform og så croppe eller scale dit billede i forhold til de valgte slutdestinationer. Herefter kan du downloade dem uden vandmærke og bruge dem direkte på dine diverse profiler. Vi prøvede at time, hvor meget tid vi sparede ved at brugge dette tool, og yup! Det er en life-changer. Selv tak 🙌💁

Gratis Digital Marketing Tools

7. Whatfontis

 

Hvis du ikke allerde kender til dette tool, så er det must have! Du er ved at lave lidt lækker content, men kan ikke helt gennemskue hvilke fonte der er allerede er i brug på f.eks hjemmesiden eller hvilken font, andre medarbejdere tidligere har brugt. Måske du er blevet inspireret af andre og ønsker at opnå samme visuelle indtryk. Dette tool redder dig for at skulle spørge alle og bruge timevis på at søge efter fonten. Helt simpelt scanner Whatfontis et screenshot og fortæller din hvilken font det er samt hvilke der minder om, skulle du have lyst til at finde et alternativ. Nice, ikk? 

8. HTLM Color Codes

 

Denne går lidt hånd i hånd med punkt nummer 7. Nemlig farve-genkendelse! Prøv HTLM Color Codes, som hurtigt og nemt fortæller dig farvekoden på en unikke farve du uploader et screenshot af. Brug den til at finde den eksakte farvenuance eller til at afkode nye lækre farver fra andre. Easy Peasy!

Gratis Digital Marketing Tools

9. VEED.IO


Til sidst, men ikke mindst.. Veed.io. Er du træt af at arbejde med komplekse og tidskrævende redigeringsprogrammer for at lave sjove videoer og små videoklip? Så skal du prøve denne nye spiller på markedet! Det online redigeringsprogram, gør det muligt at lave sjove film med få klik. Der er endeløse mange funktioner: tilføj billede, undertekster, transskribering samt automatiske GIF-makers 😲 Vi spår det til at blive en game changer, i samme liga  ikke?!

Nå, det var det for denne gang. Vi håber at værktøjerne, vil lette din arbejdsdag og gøre den noget sjovere! 😇 Giv dem et skud og kunne du lide vores Guide, så ville vi blive taknemmelige over en 5* rating på Google. Har du nogle spørgsmål eller ønsker du hjælp til at komme i gang med et specifikt tool, så kontakt os endelig her. Vores team står klar, smilende og glade, parat til at hjælpe dig! 

Glem ikke at følge os på LinkedIn eller Facebook, hvor vi reglmæssigt deler tips og nye blogs 😏

 

#speaktourism #Ispeaktourism #Wespeaktourism #InsightsbySpeakTourism

Thanks for reading along.

Join the discussion 723 Comments