INSTAGRAM GIF i 3 Trin

Gif’ up dit SoMe game: Lav dine egne GIF klistermærker til Instagram i 3 Trin

Har du nogensinde været skuffet over udvalget af Instagram GIF’s? At de ikke helt passede til dit brands visuelle identitet? Nogensinde gået på kompromis med hvilken GIF du bruger, for at tiltrække ekstra opmærksomhed til din post eller story? Stop lige en gang, hvorfor laver du ikke dine egne? Ja, du læste rigtigt – Det er faktisk ikke så kompliceret at få dine egne personlige GIF’s ind på de forskellige søge biblioteker som f.eks. Instagram og Facebook! Følg denne simple guide og gå GIF crazy!

Først: Lav en brand- eller artist konto 🎨

 

For at dine GIF’s skal kunne blive vist på diverse SoMe platforme, skal du uploade dem til GIPHY, OG så har du brug for en brand- eller artist konto. Hvis du er et bureau, er det bedste, du kan gøre at oprette unikke brand konti for hver af dine klienter. Det skyldes eventuelle fremtidige vertificeringer, sikkerhed af profilerne in case of overtrædelse eller anmeldelse af indhold, og selvfølgelig for at kunne give dine kunder deres rettidige ejerskab. Opret en helt ny profil eller opgrader en allerede eksisterende konto her.

Design dine GIF’s 💃

 

Før du kan blive endeligt godkendt med dit brand eller artist konto, skal du have 5 GIF’s på din konto. Så lad os komme i gang! Sådan laver du GIF’s på en nem og hurtig måde:

 

Der er ingen grund til, at gøre det mere kompliceret end det er. Hop ind på Canva, vælg et random layout (vi brugte Facebook opslag) og design din GIF. For hver side i dit design, skal du tilføje et nyt ikon eller helt simpelt flytte dit design en smule, for at skabe en GIF med bevægelse. Vil du have tekst, der bliver dannet ord for ord? Helt enkelt: Tilføj blot et nyt ord på hver side. F.eks. Side 1 How ; Side 2 How you ; Side 3 How you doing?
Så er du der næsten. Herefter downloader du dit design med transparent baggrund. Husk, det er super vigtigt, at dine designs har transperant baggrund, ellers kan de ikke blive tilføjet GIF søge biblioteker senere.

Forvandl dine designs til GIF’s

 

Du kan enten bruge Giphy’s egen “GIF maker” eller bruge andre tools som Gifmaker.me til at lave de faktiske GIFs fra dine transparente designs. Vi oplevede dog lidt udfordringer med Giphy’s egen “maker”, da den gemte vores endelig GIF’s med sort baggrund (på trods af de havde transperant baggrund), men GIfmaker.me gjorde arbejdet til UG. HVIS du bruger Gifmaker.me, skal du helt simpelt bare downloade GIF-filen og så uploade den til Giphy bagefter. Herefter veeent…

Nu: Tålmodighed og dine GIF’s er snart klar

 

Når du har dine 5 design, og du har oprettet enten en brand eller artist konto, så skal du bare vente på, dine designs har været til review og er blevet godkendt til at komme ind i de forskellige SoMe GIF biblioteker. For den sidste omgang GIFs jeg lavede, lige inden jeg skrev denne guide, ventede vi fem dage, før vi kunne finde dem direkte på Instagram.
Bemærk, du får ingen notifikation, når dine GIF’s er online, så du bliver nødt til at bevæbne dig med tålmodighed og så ellers tjekke (Vi tjekker altid via Instagram, på story, ved at søge efter vores tag i GIF-modulet)

 

Voila! Dine Instagram GIF’s er snart klar!

 

God GIF’ing. Lad os endelig høre fra dig, hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp til at designe dine drømme GIF’s. Du kan kontakte os her.

Tak fordi du læste med!

Join the discussion 23 Comments

Leave a Reply