FACEBOOK-SIDER

Gør det (nærmest) umulige: Overtag en uofficiel Facebook-side

Har du overtaget eller købt en forretning som tidligere ikke aktivt har brugt Facebook? Så kan du være en af dem, der er landet i den situation, at Facebook har autogenereret en uofficiel Facebook-side for din forretning. Smart? Både og. Du skal nemlig forberede dig på, at det kan blive en lang og tidskrævende process. At overtage uofficielle Facebook-sider, kan være noget af en prøvelse. Men lykkedes du, er det som at få en lille pose guld.

Hvad er uofficielle Facebook-sider?

 

Uofficielle Facebook-sider oprettes af Facebook, hvis der over længere tid er meget aktivitet på et unikt location tag. Alle opslag, billeder og informationer bliver samlet på en, hvad vi ellers kender fra en typisk Facebook side. Til gengæld, kan alle gæster og brugere uploade information og foreslå ændringer som med tiden tilpasses af Facebook AI.

Da det kun er kvantitative populære locations tags, der trigger oprettelse af uofficielle sider, vokser siderne sig ofte store med flere tusinde likes. Og enhver SoMe savy forretningsejer ved at disse er meget værd.

Derfor er uofficielle Facebook-sider noget rod for dig

 

Indtil du tager ejerskab over siden, vil den autogenerede side potentielt generere information, der ikke er korrekt og samtidig går du glip af en masse trafik og anmeldelser på din rigtige side. Har du altså allerede en anden side, anbefaler vi stadig, at du skal gøre alt, hvad du kan for at få ejerskab over den uofficielle side, og så kan du enten sammenflette de to sider eller slette den uofficielle. 

Du skal huske, at er der to sider med nærmest identiske navne og lokationer, er det som om du konkurrere mod dig selv. Oftest er det på grund af føromtalte volumen i likes og kommentarer på den uofficielle side,som vil få denne side til at  virke som den primære side udadtil.

Tag ejerskab og få en lille pose guld

 

Omvendt, hvis du lykkedes i at overtage ejerskabet af siden, kan det være en kæmpe fordel. På trods af ikke har været en officiel side før, har din nu potentielle ‘nye side’ allerede likes, billeder, anmeldelser osv. En masse lækker data og viden om målgrupper, som du senere kan bruge i din markedsføring og annoncering. 

Når vi skriver “hvis du lykkedes i at overtage ejerskab”, er det desværre ikke en overdrivelse… Det kan være ufatteligt svært, tage lang tid og føre til mange frustrationer. 

Derfor har vi fået lov at dele ud af de erfaringer, vi har gjort os, da vi hjalp Pernille og John fra Det Blå Ishus med at overtage ejerskabet over den tidligere uofficielle Facebook-side.

Case – Det Blå Ishus i Tversted

Uofficielle Facebook-sider - Det Blå Ishus. Is i vaffel med guf.

I foråret 2019 overtager Pernille og John det populære Det Blå Ishus i Tversted. Men der følger ingen Social Media accounts med. Det har den tidligere ejer nemlig ikke benyttet, og Pernille opdager, at der er en uofficel Facebook side. Siden har mere end 5000 syntes godt om og 6000 følgere. Siden er fyldt med dejlige minder, folk liker hinandens opslag, og der er generelt meget højt engagement. Gufis i vandkanten af Danmark er bare godt content!

Efter Pernille både have forsøgt selv at overtage den uofficiel Facebook-side i et par måneder. Hun har fået hjælp fra andre, og tog til sidst kontakt til os, så vi kunne hjælpe. Parret har nu haft forretningen i knap otte måneder uden at aktivt kunne bruge Facebook.

Sådan tager du ejerskab over uofficielle Facebook-sider

Uofficielle Facebook-sider - Det Blå Ishus Tversted

Som I sikkert kan se, ser uofficelle Facebook-sider sådan lidt … hjemmelavet ud. Facebook AI finder nemlig billeder som passer i format eller screener for tekst, som I kan se på profilbilledet til at afspejle sidenavnet (opkaldt efter det populære location tag). Det er her i toppen af siden, at du kan klikke ‘Is this your business?’ og påbegynde processen om at overtage ejerskabet. Klikker du, kommer et pop up vindue op, hvor du kan uploade dokumentation for at forretningen er din. Facebook foreslår selv, at det kan være en forbrugsregning, en kontrakt, stiftelsesdokumenter, skattedokumenter eller en lokal tilladelse for at drive forretningen. Du kan kun uploade et dokument, så find gerne som mange mulige relevante dokumenter og saml dem i en PDF fil. Du behøver ikke limitere dig til en side. Jo flere dokumenter, jo større er chancen for, at du bliver godkendt.

Første afslag og inside tips

 

Der gik ikke mere end en dag efter, at jeg havde sendt regning og franchisekontrakt med adresse, navn, telefonnummer, CVR og adresse ind, til at jeg fik nedenstående besked: AFSLAG!

Uofficielle Facebook-sider - Anmodning afvist

Jeg havde jo givet dem, hvad de normalt efterspørger, så godt frustreret og på jagt efter hvad vi ellers kunne sende ind, tager jeg kontakt til min Facebook Ad Support kontakt. Da vi er et bureau med flere års forbrug på Facebook, kan dette lade sig gøre. Men selvom du måske ikke har muligheden for det, skal du ikke snydes for de insider tips jeg fik. 

Min kontakt fortæller mig, at vi skal oprette en ny side med samme navn, adresse og information som på den uofficielle og så tilføje det til vores dokumentation. (Som om at du ikke kan have en forretning uden Facebook? Men det er jo derfor, vi ansøger om ejerskab). Nå, men lidt jernalder-Facebook-logik senere, forsøger jeg igen.  Jeg tager screenshot af den nye side, sørger for den har coverfoto, profilbillede og den efterspurgte information.

GODKENDT! Hvad så nu?

 

BINGO! Et par dage senere: GODKENDT. Og jeg havde som ansøger nu fået administrator rettigheder til Facebook-siden. Nu kunne jeg strakt videregive rettighederne til den glade nye ejer Pernille. Vi stod dog nu med to sider. Den nye side som jeg havde måtte oprette og den uofficiel Facebook-side som vi lige har fået overtaget. Vi kunne gøre to ting: Enten merge de to sider eller slette den nye. Da siden kun var en dag gammel, slettede jeg den ellers ville jeg havde merged dem, så alle informationer ville beholdes.

Uofficielle Facebook-sider - Anmodning om krav på side

Pernille og John kan nu kontrollere hvilke opslag kommer ud, markedsføre deres forretning, dele inspiration og nyttig information, lige præcis som du skulle kunne.

Har du stadig problemer?

 

Vi indrømmer gerne, at nogle ting på Facebook kan give dig lyst til at rive håret af dig selv.. Det kan virke urealistisk og unfair, hvordan nogle ting er stillet op. Derfor, tog det altså også Pernille og John næsten et helt år før de fik rettighederne til deres side. Derfor, giv opgaven videre og lad nogle med en Facebookkontakt hjælpe dig, hvis du selv efter guides ligesom denne stadig ikke kan få rettighederne til din side. Vi svarer gerne på spørgsmål eller sætter os sammen med dig, for at hjælpe jer med at overtage samt få jeres rettidige ejerskab over en uofficiel Facebook-side. Kontakt os her.

Hør hvordan vores hjælp har været for Pernille:

 

Tusinde tak til Nana Kathrine Jakobsen for den store og superfine hjælp i forbindelse med at få administratorrettigheder over en uofficiel facebookside. Det ville aldrig være lykkedes for mig uden Nanas hjælp. Tusinde tak fra en glad lille virksomhedsejer.

Pernille Ejstrup Larsen, forpagter Det Blå Ishus Tversted
Marts 2020

Tak fordi du læste med!

Join the discussion 386 Comments

Leave a Reply